Wedden op de kortebaan

De kortebaansport is spannend en spectaculair. Om de sport optimaal te beleven, is het hebben van een voorkeur voor één of meer van de deelnemers van grote waarde. Voor één middag is het net of het door u gespeelde paard in uw bezit is. Iedereen die ouder is dan 16 jaar kan al vanaf €0,50 een weddenschap plaatsen.

Wedden op de kortebaan doet u bij de totalisatorwagen. U vertelt aan de medewerker aan het loket wat en hoe u wilt spelen en u kunt aan het einde van de middag het eventuele gewonnen bedrag ophalen. Het gewonnen bedrag hangt af van uw inzet, de totale inzet en het aantal mensen dat dezelfde voorspelling heeft gedaan. Des te minder mensen dezelfde weddenschap hebben afgesloten als u, des te hoger de uitbetaling per ingelegde euro. U heeft diverse wedmogelijkheden. Let daarbij op dat de paarden voor de totalisator altijd het nummer van de eerste omloop behouden.

Winnend
U zet in op de uiteindelijke winnaar van de kortebaandraverij. U kunt voor elke omloop (met uitzondering van de beslissende omloop/finale) een keuze maken tussen de deelnemende paarden die nog in de strijd zijn. Vanaf €1,00 per weddenschap kunt u zoveel paarden spelen als u zelf wilt.

Plaats
Met een plaats weddenschap moet het door u gespeelde paard in de einduitslag bij de eerste drie eindigen. Omdat het risico dat u niets wint, lager is dan bij een winnend weddenschap, liggen de uitbetalingen bij plaats gemiddeld lager dan bij winnend. U kunt voor elke omloop (met uitzondering van de beslissende omloop/finale) plaats spelen. Houd er rekening mee dat voor een omloop waarin minder dan acht paarden starten, slechts de eerste twee paarden worden uitbetaald voor een plaats weddenschap. De minimum inzet bedraagt €1,00.

Duo
U voorspelt welke twee paarden aan het einde van de middag als eerste en tweede eindigen. De volgorde wie als eerste en tweede eindigt is daarbij van belang. Kunt u niet kiezen? Speel dan duo-rond. Wanneer u bijvoorbeeld duo 1 en 2 rond speelt, verdubbelt u automatisch uw inzet, maar is de volgorde in de einduitslag niet van belang. U plaatst als het ware twee verschillende weddenschappen. Houd bij duo spel op de kortebaan rekening met de speciale duo- en trionummers. Deze staan afgedrukt in het programma. De paarden 1 en 2 in de eerste omloop zijn duo 1, de paarden 3 en 4 zijn duo 2, enzovoort. U speelt per nummer dus eigenlijk twee paarden tegelijk. De minimuminzet is €0,50. U kunt duo alleen voor de eerste omloop spelen.

Trio
Trio is een moeilijk, maar wel lucratief spel. U voorspelt namelijk de eerste drie paarden in de einduitslag in de juiste volgorde. Lukt u dit? Dan kunt u meestal op een flinke uitbetaling rekenen! Kunt u niet kiezen in welke volgorde u uw paarden speelt? Kies dan voor trio-rond. Uw inzet gaat keer zes, maar de volgorde in de einduitslag is niet van belang. U plaatst als het ware zes verschillende weddenschappen. Houd bij trio spel op de kortebaan rekening met de speciale duo- en trionummers. Deze staan afgedrukt in het programma. De paarden 1 en 2 in de eerste omloop zijn nummer 1, de paarden 3 en 4 zijn nummer 2, enzovoort. U speelt per nummer dus eigenlijk twee paarden tegelijk. De minimuminzet is €0,50. U kunt trio alleen voor de eerste omloop spelen.

Kwartet
Wilt u een echte uitdaging, dan speelt u kwartet. Dit spel werkt hetzelfde als trio, alleen dan moet u de eerste vier in de uitslag op de juiste plek voorspellen.

Winscore
Wilt u in de eerste omloop bij elke rit een extra spanningselement? Speel dan winscore. U voorspelt voor elke rit welk paard doorgaat naar de tweede omloop door een kruisje te zetten op het winscoreformulier. Dit formulier haalt u gratis op bij de totalisatorwagen. Bent u na de eerste omloop degenen met de minste fouten? Dan krijgt u uitbetaald. Des te minder mensen net zo vele fouten hebben gemaakt als u, des te hoger de uitbetaling. De minimuminzet is €2,00. Houd er rekening mee dat u uw winscoreformulier moet inleveren bij het speciale winscoreloket van de totalisator.

DE HARDDRAVERIJ VAN MEDEMBLIK OP DE OUDSTE KORTEBAAN VAN EUROPA

Onze hoofdsponsors:

logo_GWW_rgb.jpg
rabobank-logo68x80.jpg
Remax.jpg
Logo Vlaar Techniek.PNG
Warmteservice.png