top of page
  • Prins Hendrik

Harddraverij Medemblik genomineerd voor Kortebaan van het jaar


Voor de derde keer is de Harddraverij van Medemblik genomineerd voor de titel ‘Kortebaan van het jaar’. Naast Medemblik zijn ook de kortebaan van Bemmel, Hoofddorp, Utrecht en ’t Zand genomineerd.

De ‘Kortebaan van het jaar’ is een publieksprijs en de genomineerden bieden allen iets extra’s voor de mensen langs het hek en laten blijken professioneel te denken, te innoveren en altijd te streven naar beter. Het rapport van de jury was zeer positief over de kortebaan van Medemblik in 2017:

‘175 jaar wordt er al gedraafd in Medemblik. De organisatie gaat er terecht prat op dat dit al 175 jaar gebeurt in één en dezelfde straat: de Nieuwstraat. Met gevoel voor nostalgie, maar met de blik op de toekomst organiseert de Harddraverijvereniging Prins Hendrik al vele jaren hun evenement. Dit jaar had de organisatie het extra druk met een benefietgala, een jubileumdag en de traditionele kortebaandag. Geen evenement ging ongemerkt voorbij. De PR-machine werkte optimaal. Dat de kortebaansport daar met meeliftte spreekt vanzelf. Al deze publiciteit mondde uit in een geweldig evenement. Met goed weer en op een prachtige sfeervolle baan werd het Nederlands kampioenschap het zoveelste hoogtepunt van het seizoen. Medemblik wilde beter en kreeg beter. Met een omzetrecord en met een ongekend aantal toeschouwers zal de 175ste editie met gouden letters in de annalen worden bijgeschreven.’

Het bestuur van Harddraverijvereniging Prins Hendrik is trots op de nominatie aldus secretaris Silvia van Luijk: ‘Dit jaar stond volledig in het teken van 175 jaar harddraverij in Medemblik. Om dit te vieren organiseerden we veel extra activiteiten. In ons streven naar perfectie hadden wij onszelf een enorme druk opgelegd. We zien deze nominatie dan ook als een enorme blijk van waardering voor al ons werk dit jaar.’

Het publiek heeft nu tot 28 oktober de tijd om te stemmen en de uitslag zal op dinsdag 28 november, tijdens de jaarvergadering van de Kortebaanbond in Assendelft, bekend worden gemaakt.


27 views

Recent Posts

See All
bottom of page