top of page
  • Prins Hendrik

De Harddraverij van Medemblik doet het goed als immaterieel erfgoed


In 2017 heeft onze traditie de Harddraverij van Medemblik de status immaterieel erfgoed gekregen. Deze status is zeker niet vrijblijvend. Als organisatie ben je verplicht om je traditie te borgen en hier moet je verantwoording voor afleggen.


Immaterieel erfgoed is de schakel tussen heden, verleden en toekomst. Het is cultuur van nu, heeft verbondenheid met vorige generaties en is ook toekomstgericht omdat mensen het willen doorgeven aan volgende generaties.


Onze vereniging heeft onlangs de drie-jaarlijkse evaluatie gehad. Tot in detail is bekeken en besproken of onze activiteiten en plannen voldoende zijn om een gezonde toekomst van onze Harddraverij te kunnen garanderen.


We zijn met vlag en wimpel geslaagd en hebben mooie complimenten gekregen: "De verschillende overwegingen om (een deel van) de traditie aan te passen aan de eisen van de tijd zonder de kern uit het oog te verliezen zijn ook prijzenswaardig." en "Mooi om te zien hoe uw organisatie zich niet uit het veld laat slaan door de uitdagingen van Covid 19".


Nu hopen dat we op maandag 20 september 2021 weer kunnen draven!

168 views

Yorumlar


bottom of page