top of page
  • Prins Hendrik

Prachtig deelnemersveld tijdens Nederlands Kampioenschap in Medemblik


Het Nederlands Kampioenschap kortebaan in Medemblik heeft maandag een prachtig deelnemersveld met 24 paarden. Op de Nieuwstraat komen vele toppers van dit seizoen aan de start. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur. Voor het deelnemersveld: klik hier Het fraaie deelnemersveld is een mooi cadeau voor de Harddraverijvereniging Prins Hendrik die zijn 175-jarig jubileum viert. Zowel de regerend Nederlands Kampioen Dutch Buitenzorg als de titelverdediger in Medemblik Fleur Swagerman verschijnt aan de start. Beide paarden zijn afkomstig uit de stal van Frans van der Blonk uit Assendelft. Zij reizen ook af naar de versierde Nieuwstraat met de outsiders Ruby Tuesday en Future Boko. Ook Columbine Lep komt aan de start. De merrie uit de stal van Cees Hetteling won dit seizoen in Vroomshoop en Hoofddorp en behaalde diverse ereplaatsen. Casanova met Micha Brouwer is de favoriet (zie foto). De ruin stond twee maanden aan de kant met een peesblessure, maar keerde ijzersterk terug in Heemskerk met een overtuigende overwinning. Ook Calistokingsdeep is kansrijk. De ruin won dit seizoen in IJmuiden en Bemmel en komt vrijdag nog aan de start in Hillegom. Vierjarigen De vierjarigen zijn in het voordeel op de korte Nieuwstraat. Deze paarden hebben een ontheffing van vijf meter in het startvak. Diesel Scott, de winnaar van Egmond aan den Hoef, is een betrouwbare troef van John de Leeuw. Ook Gigolo en Gently Boko hebben zich dit seizoen al positief laten zien. Het volledige deelnemersveld van de kortebaan in Medemblik is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site staat vanaf vrijdag ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips.


218 views
bottom of page