top of page
  • Prins Hendrik

De harddraverij van Medemblik op Inventaris Immaterieel Erfgoed


De harddraverij van Medemblik zal geplaatst worden op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. Dit is een lijst van Nederlandse tradities waarvan het belangrijk is dat deze nooit verloren gaan.

Als bestuur zijn wij er trots op dat onze geweldige Medemblikker harddraverij erkent is als Nederlands Cultureel Erfgoed.

Onze harddraverij wordt al bijna 175 jaar georganiseerd. Het is een unieke traditie waar heel Medemblik naar toe leeft. Als bestuur van de oudste harddraverijvereniging van Nederland willen we zeker stellen dat de harddraverij altijd blijft bestaan. Medemblik zonder harddraverij is natuurlijk ondenkbaar. De plaats op de Nationale Inventaris is een extra middel om de traditie door te geven aan volgende generaties en zo het voortbestaan van de harddraverij te borgen. Als bestuur zijn wij er trots op dat onze geweldige Medemblikker harddraverij erkent is als Nederlands Cultureel Erfgoed. Wij willen burgemeester Frank Streng, Oudheidkundige verenging Medenblick, de NDR en de Kortenbaanbond bedanken voor het steunen van de plaats op de Inventaris Immaterieel Erfgoed in Nederland.


42 views
bottom of page