top of page
  • Prins Hendrik

Fleur Swagerman wint in Medemblik


Fleur Swagerman en Frans van der Blonk hebben maandag de kortebaan van Medemblik gewonnen. De combinatie startte na zeges in Purmerend en Enkhuizen als grote favoriet en maakte deze rol meer dan waar. Ruud Pools werd tweede en derde met respectievelijk House CS Ice en Yos JE. Palle Spirit en Danny den Dubbelden eindigden als vierde.

De koers werd overschaduwd door een ernstige valpartij in de derde omloop. Na de rit tussen Sammarco en Fleur Swagerman, kwam de troef uit de stal van Aad Pools met dochter Manon ten val. Het paard bleef in orde, maar Manon Pools kwam lelijk terecht. Zij was bij kennis, maar moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Haar situatie was direct na de koers nog niet bekend. De koers lag vanwege dit ongeluk ruim een uur stil. Een zichtbaar aangeslagen Aad Pools verving zijn dochter op de sulky, maar kon de missie van Manon niet vervolmaken. Sammarco had de eerste rit gewonnen van Fleur Swagerman, maar moest na de onderbreking alsnog zijn meerdere erkennen in de uiteindelijke winnaar.

Finale

Tegen de klok van half 8 werd de finale op de Nieuwstraat verreden. Fleur Swagerman won de eerste rit na veel strijd, maar bleef in rit twee in het startvak staan. De verrassende House CS Ice kon hierdoor gelijk maken. In de beslissende kamprit kon de pupil uit de stal van Harry Pools het Fleur Swagerman niet moeilijk maken, waardoor Frans van der Blonk opnieuw een ereronde mocht rijden. Het was de derde overwinning in anderhalve week tijd voor de merrie in eigendom van de familie Swagerman uit Andijk. Voor Ruud Pools waren de druiven zuur. Zijn House CS Ice en Yos JE, die niet tot de favorieten behoorden, lieten zich van zijn beste kant zien, maar grepen met de tweede en derde plaats net naast de winst. Ook de nummer vier was een verrassing. Palle Spirit profiteerde optimaal van zijn bliksemstarts, maar eindigde net naast het podium.

Omzet De omzet bij de totalisator is er voor de organiserende Harddraverijvereniging Prins Hendrik één om trots op te zijn. De vele bezoekers zetten met elkaar meer dan 38.500 euro in. Een nieuw lokaal record.

69 views

Recent Posts

See All
bottom of page