HOOFDSPONSOR

Jeugdtoto

Sinds 1977 kunnen de schoolgaande kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Medemblik meedoen aan de jeugdtoto. De formulieren worden op de vrijdag voorafgaande aan de draverij uitgereikt op de scholen en aan het einde van de schooldag weer opgehaald.

Door de jaren heen heeft ‘Prins Hendrik’ al heel wat prijzen kunnen uitreiken. Absolute uitschieter was het jaar 1995 toen Speedy Jace met rijder Jacques Geluk de kortebaan van Medemblik won. Maar liefst 93 leerlingen hadden dit goed voorspeld. Zal dit record ooit verbroken worden?

Sinds 2013 is Tandartspraktijk Medemblik de sponsor van de jeugdtoto.
 

EDITIE 2018 - slechts twee winnaars!

Maar liefst 193 kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen uit Medemblik hebben hun voorspelling ingeleverd op vrijdag 14 september.

Nummer 18 Doc Holiday was de grote favoriet. Maar liefst 72 kinderen zagen hem als winnaar. Nummer 22 Chaman Rapida was met 18 stemmen de nummer 2 en nummer 10 Ronny Brandt stond met 14 stemmen op plaats 3. Nummer 17 Spirit Scott (13 stemmen) en nummer 11 Cha Cha Cha (12 stemmen) volgden op plaats 4 en 5.

 

Lieke uit groep 7 en Matthias uit groep 8 van de Jozefschool waren de enige twee kinderen die de uiteindelijke winnaar nummer 5 Boucher le Blanc hadden voorspeld. Matthias koos voor Boucher le Blanc omdat hij Frankrijk een mooi land vindt. Lieke werd getipt door haar moeder die een positief stukje over de 10 jaar oude ruin had gelezen op kortebaandraverijen.nl.

 

De prijsuitreiking was op dinsdag 18 september in de tuin van het voormalige Weeshuis aan de Torenstraat. De kinderen werden hartelijk ontvangen door jeugdtoto sponsor Pieter Smits van Tandartsenpraktijk Medemblik, welke gevestigd is in het Weeshuis, voorzitter Hans Nipshagen en bestuurslid Nico Visser.  Lieke en Matthias namen blij hun prijs in ontvangst.

Jeugdtoto 2018 foto.jpg